SIOE-Romania

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

 • May 2012
  M T W T F S S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Meta

 • Papa Benedict XVI :

  "Aratati-mi doar ce Muhammad a adus nou si o sa gasesti numai lucruri rele si inumane, asa ca el comanda sa imprastie sabii pentru lupta el predica." (Quoting 14th century Byzantine Emperor Manuel II Palaiologos)
 • Regina Margareta a Danemarcii:

  "Noi am fost provocati de islam acesti ani. Gloal ca si local. Este o provocare pe care trebuie sa o luam in serios. Noi am permis sa lasam aceasta problema sa pluteasca prea mult timp pentru ca suntem prea toleranti si lenesi. Noi trebuie sa aratam opozitia noastra islamului si noi avem acum o perioada riscanta, hotarata, etichetata pusa pe noi pentru ca acolo cateva lucruri pentru care noi trebuie sa ne expunem si sa nu toleram. Si cand noi suntem toleranti, noi trebuie sa stim sa infrunteam pentru convenienta ((pentru ca e usor) sau convingere (pentru ca noi sa ne convingem)."
 • Regele Ibn Saud, Arabia Saudita

  “Verily, the word of Allah teaches us, and we implicitly believe it, that for a Muslim to KILL A JEW, or for him to be killed by a Jew, ensures him immediate entry into Heaven and into the august presence of Allah.” (1937) -Foarte, lumea lui Allah ne invata pe noi, si noi implicit credem, asta pentru musulmani sa UCIDA UN EVREU, sau pentru el sa fie ucis de un evreu, ii asigura lui imediat intrarea in Rai si intrarea in august in prezemta lui Allah (1937)- “The Democratic system that is predominant in the world is not a suitable system for the peoples of our region…….The system of free election is NOT suitable to our country.” -Sistimul democratie este predominant in lume nu este un sistem potrivit pentru lumea din regiunea noastra. Sistemul de alegeri libere nu este potrivit pentru tara noastra-
 • Profetul Muhamed spune :

  ”No Muslim should be killed for killing a Kafir” (infidel) - "Nu musulmani trebuie sa fie ucisi pentru uciderea kafirului (infidelitatii)" Sahih Al-Bukhari Vol 9:50 ... “Daca musulmanii delibereaza crima, alti musulmani cad sub legea vendeta si trebuie legal sa fie pusi la moarte de rudele apropiate. Dar daca un nemusulman care moare in mainile musulmanilor trebuie oproape toata viata sa fie de obicei nemusulman, penaltiul cu moartea nu este valid. In loc ca musulmanii sa fie criminali, artrebui sa plateasca cu bine si trebuies pedepsiti cu bicuire ... De cand islamul a considerat nemusulmanii ca pe un nivel micsorat al credintei si convigerii, daca un musulman ucide un nemusulman atuci pedeapsa lui trebuie sa nu fie una cu moartea, de cand lupta si convingerea care o poseda el este mareata atungi asta este de la barbatul nimicilor … Islam si poporul sa fie pe deasupra infideli si niciodata sa nu permita nemusulmanilor sa dobandeasca barea Domnului pentru ei.” — Sultanhussein Tabandeh, A Muslim Commentary on the Universal Declaration of Human Rights, F. J. Goulding, translator, London, 1970.
 • Mustafa Kemal Ataturk:

  “Turcii sint o natiune buna chiar dinainte ca ei sa adopte islamul. Adeasta religie nu ajuta arabii, iranienii, egiptenii si altele sa uneasca cu turcii intr-o natiune. Transformarea a stabilit turcii in relatiile nationale; a amortit nationalitatea turceasca sentimental si entuziasmal. Acesta a fost natural pentru Mohamedaism care a fost bazat pe nationalism inaintea tuturor nationalitatilor” 1930s Primul Ministru turc, Recep Tayyip Erdogan: “Minaretii sint sabiile noastre, soarte sint vindecarea, moscheele sint casele noastre, credinciosii sint soldatii nostrii. 1999
 • Ce Spune Musulmanii ‘Moderat’ :

  Profesorul M A din indonezia Universitatea islamica Syarif Hidayatullah: “Este adevarat ca acolo este certitudine islamica perceputa care nu este compatibila cu drepturile omului universale” In islamic Malaezia “moderat”: numai musulmanii sunt ca cetatenii malaezieni. Noiembrie 2007: Profesorul malaezian Mohamed Hashim Kamali, in Maldive pentru ca a sfatuit in amendamentul din constitutie, a spus clar ca idea ca ‘nimenii nu poate fi cetatean Maldivian, cu exceptia musulmanilor’ este 100% islamic.
 • [EX-Algerian President] Houari Boumedienne :

  In 1974 spoke before the General Assembly of the United Nations : "One day millions of men will leave the southern hemisphere of this planet to burst into the northern one. But not as friends. Because they will burst in to conquer, and they will conquer by populating it with their children. Victory will come to us from the wombs of our women." -In 1974, a vorbit Generalul Assembly al Natiunilor Unite: "O data milioane de barbati vor pleca din emisfera sudica a planetei sa explodeze in emisfera nordica. Dar nu ca prieteni. Pentru ca ei vor exploda ca sa cucereasca, si ei vor cuceri inmultindu-se cu copii lor. Victoria va veni la noi din pantecele femeilor noastre-
 • More Quotations from Prominent Muslims :

  Curtea suprema a Pakistanului, Muhammad Taqi Usmani : “Musulmanii trebuie sa traiasca LINISTITI in tari ca Marea Britanie, unde lor le trebuie libertate sa practice islamismul, NUMAI pana cand castiga destula putere sa se angreneze in lupta. Jihadul (agresiv) este legal si permisibil impotriva nemusulmanilor din tarile generoase care au permis predica islamului. Chiar in aceste zile (de Muhamad) AGRESIUNE JIHADULUI ESTE AMENTITATA … pentru ca a fost SINCER COMANDATA PENTRU STABILITATE SI GRANDOARE DE RELIGIA LUI ALLAH.” Saudi cleric, Sheikh Saleh al-Fozan : “There are no, neither will be, any liberal muslims. When there are muslims hoping for liberal islam, they can forget it. Liberal islam goes against the will of allah”

Oriana Fallaci: Treziți-vă, oameni buni! Treziți-vă!

Posted by antikafirphobia on May 16, 2012

Oriana FallaciMânia și orgoliul, Ed. Corint, București, 2011, p. 97-104.

Nu vorbesc acum, e clar, pentru vulturii care azi se bucură să vadă imaginile ruinelor și se hlizesc: foarte-bine-așa-le-trebuie-americanilor. Vorbesc pentru persoanele care, nefiind lipsite de inteligență sau rele, oscilează încă între prudență și îndoială. Le vorbesc celor care greșesc fără rea-credință. Și lor le spun: treziți-vă, oameni buni! Treziți-vă!

Paralizați cum sunteți de frica de a merge contra curentului sau de a părea rasiști (cuvânt înainte de toate impropriu, pentru că discuția nu este despre o rasă, ci despre o religie), nu înțelegeți sau nu vreți să înțelegeți că aici este în plină desfășurare o cruciadă în sens invers. Obișnuiți cum sunteți la jocul dublu, orbiți cum sunteți de miopia și stupizenia lui politically correct, nu înțelegeți și nu vreți să înțelegeți că aici este este în fapt un război religios. Dorit și declarat de o grupare a acelei religii poate (poate?), oricum un război religios. Un război pe care ei îl numesc jihad, război sfânt. Un război care poate (poate?) nu țintește cucerirea teritoriului nostru, dar sigur țintește cucerirea sufletelor noastre, nimicirea modului nostru de a trăi și de a muri, a felului nostru de a ne ruga sau de a nu ne ruga, a modului nostru de a mânca și a bea, de a ne distra și informa…

Nu înțelegeți sau nu vreți să înțelegeți că, dacă nu ne opunem, nu ne apărăm, nu luptăm, jihadul va învinge? Și va distruge lumea pe care bine sau rău am reușit să o construim, să o schimbăm, să o îmbunătățim, să o facem oarecum mai inteligentă, adică mai puțin bigotă, chiar nebigotă. Va distruge cultura noastră, arta noastră, știința noastră, morala noastră, valorile noastre, plăcerile noastre…

Isuse Hristoase!

Nu vă dați seama că Osama bin Laden și ai lui se consideră autorizați să vă ucidă pe voi și pe copiii voștri pentru că beți vin sau bere, pentru că nu purtați barba lungă, chador sau burka, pentru că mergeți la teatru și la cinema, pentru că ascultați muzică și cântați canțonete, pentru că dansați în discoteci sau acasă la voi, pentru că priviți la televizor, pentru că purtați fuste mini și pantaloni scurți, pentru că la mare sau la ștrand stați goi sau aproape goi, pentru că faceți sex când aveți chef și unde aveți chef și cu cine aveți chef?

Nu vă pasă nici de asta, proștilor?

Eu sunt atee, slavă Domnului. Iremediabil atee. Și nu am nici o intenție să fiu pedepsită pentru acest lucru de barbari care, în loc să lucreze și să contribuie la progresul omenirii, stau cu fundul în sus, adică se roagă de cinci ori pe zi.

De douăzeci de ani o spun, de douăzeci de ani. Cu o anumită blândețe și nu cu această furie, cu această pasiune, despre toate acestea, acum douăzeci de ani, am scris un articol de fond. Era un articol al unei persoane obișnuite să trăiască alături de toate rasele și de toate credințele, al unei cetățene obișnuite să lupte împotriva tuturor formelor de fascism și intoleranțelor, al unei laice fără tabuuri. Dar în același timp era articolul unei persoane indignate împotriva celor care nu simțeau duhoarea unui război sfânt gata să vină și care le iertau fiilor lui Allah prea multe lucruri.

Am făcut o demonstrație care pe atunci suna aproximativ așa:

„Ce sens are să-i respectăm pe cei care nu ne respectă? Ce sens are să apărăm cultura lor sau presupusa lor cultură, când ei o disprețuiesc pe a noastră? Eu vreau să o apăr pe a noastră și vă informez că Dante Alighieri, și Shakespeare, și Moliere, și Goethe, și Walt Whitman îmi plac mai mult decât Omar Khayyam”.

Dumnezeule! M-au mâncat de vie. M-au pus la stâlpul infamiei, m-au crucificat. „Rasistă, rasistă!” – greierii de lux, așa-numiții progresiști (pe vremea aceea se numeau comuniști), au fost cei care m-au crucificat. De altfel, insulta rasistă-rasistă am suportat-o și atunci când sovieticii au invadat Afghanistanul.

Îți amintești de bărboșii cu tunică și turban care la fiecare lovitură de tun înălțau laude Domnului, adică zbierau Allah-Akbar, Dumnezeu-e-mare, Allah-Akbar? Eu îmi amintesc. Și mă treceau fiori când auzeam unindu-se numele lui Dumnezeu cu loviturile de tun. Mi se părea că sunt în Evul Mediu și îmi spuneam:

„Sovieticii sunt ce sunt. Totuși, trebuie să admitem că, făcând acel război, ne protejează și pe noi. Și le mulțumesc.”

Dumnezeule! „Rasistă-rasistă”!

În orbirea lor, nici nu voiau să audă despre monstruozitățile pe are fiii lui Allah le comiteau asupra militarilor sovietici făcuți prizonieri. Militarilor sovietici le tăiau picioarele și brațele, îți amintești? Un mic viciu pe care îl deprinseseră în Liban cu prizonerii creștini și evrei. Nici măcar nu este cazul să ne mirăm, având în vedere că în secolul al XIX-lea făceau același lucru cu diplomații și ambasadorii. Mai ales englezi. Mai mult, le tăiau capul și cu acesta jucau bukachi. Un fel de polo. Picioarele și brațele, în schimb, erau expuse ca trofee în piețe sau în bazar.

Mult le păsa greierilor de lux de un sărman soldat ucrainean care zăcea în spital cu brațele și picioarele tăiate! În cinismul lor, îi aplaudau chiar și pe americani, care, cretinizați de frica Uniunii Sovietice, aprovizionau cu arme eroicul-popor-afgan. Îi antrenau pe bărboși și, împreună cu bărboșii (Dumnezeu să-i ierte, eu nu), pe un foarte bărbos cu numele de Osama Bin Laden.

„Afară cu rușii din Afghanistan! Rușii trebuie să plece din Afghanistaaan!”

Rușii au plecat. Mulțumiți?

Și, din Afghanistan, bărboșii foarte bărbosului Osama bin Laden au sosit la New York cu spânii sirieni, egipteni, irakieni, libanezi, palestinieni, saudiți, tunisieni, algerieni, în sfârșit cu cei nouăsprezece care alcătuiau banda de kaimikaze identificați de FBI. Mulțumiți?

Unii nu sunt nici mulțumiți, nici nemulțumiți. Puțin le pasă, și gata. Oricum America este departe, spun ei. Între Europa și America este un ocean, spun ei.

Ei bine, nu, dragii mei. Greșiți, este un firicel de apă. Pentru că America este Occidentul, dragii mei, cealaltă față a Occidentului. Și când este în joc destinul Occidentului, supraviețuirea Occidentului, New York-ul suntem noi. Noi italienii, noi francezii, noi englezii, noi ungurii, noi slovacii, noi polonezii, noi scandinavii, noi belgienii, noi spaniolii, noi grecii, noi portughezii etc. Și noi rușii, care mulțumită musulmanilor din Cecenia avem la Moscova partea noastră de masacre.

Dacă se prăbușește America, se prăbușește Europa. Se prăbușește Occidentul, ne prăbușim noi. Și nu numai în sens financiar, adică în sensul care, mi se pare, îi preocupă mai mult pe italieni și pe europeni (odată, eram tânără și naivă, i-am spus lui Arthur Miller: „Americanii măsoară totul cu bani, nu se preocupă decât de bani.” Și Arthur Miller mi-a răspuns, iritat: „Voi nu?”).

În toate sensurile ne prăbușim, dragii mei. Și, în locul clopotelor, ne trezim cu muezinii, în locul fustelor mini, ne trezim cu chadorul și cu burca, în locul coniacului, cu lapte de cămilă. Nici asta nu înțelegeți, nici măcar asta nu vreți să înțelegeți, proștilor?!?

Blair a înțeles. Imediat după tragedie, a venit aici și a vorbit din nou, în fața lui Bush, despre solidaritatea englezilor. Nu o solidaritate exprimată prin vorbe goale și văicăreli: una bazată pe vânarea teroriștilor și pe alianța militară. Chirac, nu. Așa cum știi, după catastrofă a venit aici. O vizită prevăzută de ceva timp, nu una ad-hoc. A văzut ruinele celor două turnuri, a aflat că numărul morților este incalculabil, chiar de neexprimat, dar nu s-a pierdut cu firea. În timpul interivului la CNN, de mai bine de patru ori a fost întrebat în ce mod și în ce măsură înțelege să se alinieze împotriva acestui jihad. Și mai bine de patru ori a evitat răspunsul, a alunecat ca un țipar. Aveam chef să-i strig: „Monsieur la President! Vă amintiți debarcarea în Normandia? Știți câți americani au murit în Normandia ca să-i alunge pe naziști din Franța?”

Necazul e că, exceptându-l pe Blair, nic printre ceilalți europeni nu văd prea mulțiv Richard Inimă de Leu. Și cu atât mai puțin îi văd în Italia, unde până azi, adică la două săptămâni de catastrofă, guvernul nu a identificat încă și deci nu a arestat un complice sau un suspect complice al lui Osama Bin Laden.

Pentru numele lui Dumnezeu, domnule Cavaliere, pentru numele lui Dumnezeu! În toate țările Europei au fost identificați și arestați niște complici sau suspecți! În Franța, în Germania, în Marea Britanie, în Spania… Dar în Italia, unde moscheile sunt pline până la refuz de derbedei care îl proslăvesc pe Osama Bin Laden, de teroriști sau aspiranți la terorism, cărora tare mult le-ar plăcea să arunce în aer cupola Bazilicii San Pietro, niciunul.

Sunt atât de incapabili polițiștii și carabinierii dumneavoastră? Sunt atât de incompetente serviciile dumneavoastră secrete? Sunt atât de dormiți funcționarii dumneavoastră? Oare fiii lui Allah, pe care îi găzduim, sunt toți niște „sfinți”, nu au oare nici o legătură cu ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă? Nu cumva pentru a face anchete corecte, pentru a-i depista și a-i aresta pe cei pe care nici până acum nu i-ați depistat și arestat, vă temeți de obișnuitul șantaj: rasist-rasist? Eu, vedeți, nu!

Isuse Hristoase! Eu nu refuz nimănui dreptul de a-i fi frică. De mii de ori am scris, de exemplu, că omul care nu se teme de război este un cretin, iar omul care pretinde că nu-i este frică în război, pe câmpul de luptă, este, de asemenea, un cretin și un mincinos.

Dar în Viață și în Istorie există cazuri în care nu este permis să-ți fie frică. Situații în care este imoral și necivilizat să-ți fie teamă. Și cei care din cauza slăbiciunii, a lipsei de curaj sau a obiceiului de a alerga după doi iepuri se sustrag acestei tragedii mi se par, dincolo de orice, niște lași, niște proști și niște masochiști.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: